Rozhodli jste se, že do léta zhubnete a vyladíte formu? Základem úspěchu je kromě pohybu také změna jídelníčku. S novými a zdravějšími pokrmy, které si někdy žádají i speciální způsob přípravy, ale nemusíte nutně pořizovat i spoustu nových kuchyňských spotřebičů. Aby změna byla trvalá a udržitelná, vyberte si takové, které jsou multifunkční a využijete je po celý rok.
Grilujte, ale zdravě
Grilování není jen sezónní záležitostí a při správném výběru grilu neohrozí ani vaši štíhlou linii a zdraví. Ideální je elektrický kontaktní gril s nepřilnavou vrstvou, který využijete celoročně a jehož desky nemusíte potírat máslem, olejem či jiným tukem. Skvělou volbou jsou například grily Sage, jež disponují senzory detekujícími pokles teploty při vložení pokrmu na gril. Teplota na grilovacích deskách se tak rychle vyrovná na nastavenou teplotu a grilování je rychlejší než na běžných grilech. Výhodou je také nastavení sklonu horní desky, což umožní odvést přebytečný tuk z připravovaného jídla přímo do vyjímatelné odkapávací misky. Pokud jde o ingredience, vsaďte především na kvalitní maso a pořádnou dávku zeleniny, v této kombinaci si nemusíte odpírat ani skutečné gurmánské zážitky – například filírovaná kachní prsíčka. Čistě vegetariánský recept na falafel na grilu zase doporučujeme vyzkoušet i těm, kteří si bez masa svůj život zatím nedokážou představit.
Domácí pizza i při dietě
Při zdravém životním stylu se nemusíte vzdát ani takové lahůdky, jako je pizza, samozřejmě pokud zvolíte její zdravou variantu. Jako polotovar ani v restauraci ji zřejmě nekoupíte, proto bude lepší, když si ji připravíte doma. Důležité je použít těsto z celozrnné nebo bezlepkové mouky. Také dbejte na to, čím si pizzu obložíte. Tučné a plísňové sýry, klobásy a salámy vyměňte za zeleninu, jako jsou papriky, kukuřice nebo brokolice. Jako sýr zvolte kvalitní mozzarellu. Abyste dosáhli co nejlepších výsledků při přípravě domácí pizzy, musíte nastavit na troubě co nejvyšší teplotu, nejlépe 300 stupňů. Běžná domácí trouba však této teploty nedokáže dosáhnout, proto se vyplatí investovat do speciální pece. Pizzaiolo, první domácí pizza pec od značky Sage, dosáhne teploty až 400 stupňů a díky tomu dokáže upéct autentickou italskou pizzu již za dvě minuty. Využít ji navíc můžete například i na přípravu italského chleba foccacia, který si potom naservírujete ke zdravému zeleninovému salátu.
Z jednoho hrnce rychle i pomalu
Máte rádi praktická a multifunkční řešení? Polévku, vývar, rizoto, zeleninové biryani, ovesnou kaši, hummus, ratatouille, boloňskou omáčku, dušené maso, jogurty, pokrmy v páře či připravované metodou sous-vide. To vše a mnohem víc dokážete připravit v elektrickém tlakovém hrnci Sage SPR680. Multifunkční kuchyňský spotřebič ušetří místo i čas strávený v kuchyni. Stačí vložit ingredience do hrnce, nastavit časovač a pak už nechat hrnec, aby odvedl svoji práci. Můžete volit mezi rychlým vařením v tlakovém hrnci, nebo pomalým při metodě „slowcooking“. Multicooker je navíc ideální pro přípravu pokrmů tzv. z jednoho hrnce, jako jsou třeba brokolicové špagety. Velmi praktická je také vychytávka v podobě odloženého startu, nebo naopak udržování teplého pokrmu.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.