Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini verzi a aktuálně již v osmi různých příchutích. Stálou nabídku v podobě máslového, čokoládového, pistáciového, citronového a jahodového věnečku nyní doplnila limitovaná podzimní edice s příchutí griliáše. Tu před Vánoci vystřídá oblíbený kokos. Roman Janeček rozšiřuje i nabídku slaných příchutí, ke stávajícímu lososovému přibyl šlehaný modrý sýr. Od října podnik spouští také vlastní e-shop.
Tradiční věneček přetvořil Roman Janeček k obrazu svému. V jeho podání vznikla moderní odlehčená verze v jednohubkové velikosti a s podstatně menším množstvím cukru. Těžký dezert proměnil v lehké políbení, které si člověk může dopřát bez větších výčitek. Současně mu zaměření na jediný produkt poskytlo prostor představit jej hned v několika různých příchutích. Jednou z nich je i griliáš, který se stává podzimní limitovanou edicí pro rok 2023.
„Griliáš, tedy spojení pražených lískových oříšků a karamelu, za mě nese všechny barvy, vůně a chutě spojené s obdobím podzimu. Korpus v barvě tmavého mahagonu protíná zlatavý krém s delikátní oříškovou chutí zjemněnou karamelem a máslem,“ popisuje novinku Roman Janeček.
Griliášová limitka bude k dostání v průběhu celého podzimu, před Vánoci ji vystřídá sněhobílý kokos. Věneček plněný lehkým máslovým krémem obohaceným o kokosové máslo a drcený kokos vznikl jako protiklad k vánočnímu cukroví.
Modré překvapení
Vedle sladkých příchutí nabízí Věnečky Janeček i slanou variantu. Černý věneček posypaný sezamem ukrývá krémový sýr smíchaný s koprem a plátek uzeného lososa. Nyní jej doplní nová slaná příchuť, šlehaný modrý sýr s karamelizovaným vlašským ořechem, to vše zabalené do modrého korpusu.
„Všechny ingredience na lososový věneček dohromady tvoří gentlemana ve fraku, s nímž zazáříte na každém večírku. Ovšem večírky jsou společenská událost, a tak by byla škoda, aby losos zůstával i nadále sám. Proto nastal čas vytáhnout ze šuplíku nápadů další ze slaných receptur a zařadit ji do stálé nabídky,“ vysvětluje Roman Janeček.
Obě slané příchutě cukrář připravuje pouze na objednávku, sladké věnečky lze zakoupit přímo v cukrářském boutique Věnečky Janeček a vychutnat si je na místě nebo odnést s sebou. Velikost balení se pohybuje od 4 kusů (150 Kč) do 72 kusů (1950 Kč), kdy je možné sladké verze věnečků libovolně namíchat.
Poslední podzimní novinkou je vlastní e-shop, kterým se podnik významně přibližuje svým zákazníkům. Ti nyní mohou nakoupit sladké i slané věnečky z pohodlí domova a objednávku si nechat v rámci Prahy dovézt kurýrem, popřípadě si ji osobně vyzvednout.
Foto: Anna Pleslová
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.