Dýňový bulgur s quinoou

Na jídelníček se vrací bohyně podzimu v podobě dýně, která nejlépe chutná pečená, třeba se stále oblíbenějším bulgurem.

Suroviny na dvě porce:

80 g BIO pšeničného bulguru PROBIO
60 g BIO quinoy PROBIO
300 g dýně hokaido
olej olivový BIOLINIE
sůl
čerstvě mletý pepř
50 g kokosového krému ISOLA
½ lžičky římského kmínu
mleté chilli

Postup:

Bulgur a quinou uvařte zvlášť.

Dýni nakrájejte na menší kusy a v míse promíchejte se lžící oleje, osolte a opepřete. Rozprostřete dýni na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na cca 170 °C. Pečte doměkka.

Dýni s kokosovým mlékem, římským kmínem a trochou chilli rozmixujte najemno. Pyré smíchejte s bulgurem a quinoou.

Na talíři ozdobte například semínky, klíčky a jedlými květy.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.