Ve středu 13. března 2019 pořádala potravinářská skupina z Pardubického kraje oficiální představení nových firem ve svém portfoliu. Skupina nyní provozuje mimo již známého výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature také další dvě nové společnosti; VegUp zabývající se výrobou sušených naklíčených semínek a VegSnack, která vyrábí zdravé luštěninové krekry.
„V minulém roce jsme se zaměřili na vývoj dalších zdravých výrobků, které by doplnily naše portfolio. Výrobu sušeného masa jsme proto rozšířili o další dvě společnosti, které jsou zaměřené spíše na vegetariánský a veganský sortiment,“ řekla Lucie Klokočníková, ředitelka společností Fine Gusto Nature, VegUp a VegSnack.
Firma VegUp vyrábí sušená naklíčená semínka, ze kterých následně mele mouky a vločky nebo je ochutí a prodává k přímé spotřebě jako zdravou alternativu chipsů. „Při klíčení semínka získávají mnoho zdravotních benefitů. Celý proces klíčení totiž přemění složité struktury zásobních látek na jednodušší a pro člověka stravitelnější a zvýší využitelnost všech živin,“ upřesnil Pavel Doležal, jeden ze zakladatelů a jednatelů společností. Naklíčená semínka mají široké využití v kuchyni, lze je přidávat nejen do kaší a jogurtů, ale také do těstovin a zapékaných jídel. Díky tomu se významně zvýší nutriční hodnota pokrmů. Mouka z naklíčených semínek může zase vylepšit složení sladkého i slaného pečiva, aniž by negativně ovlivnila jeho chuť. Výhodou sušeného výrobku oproti doma vyklíčeným semínkům je univerzálnost použití, i to, že je vždy k dispozici v potřebném množství.
Společnost, která v letošním roce plánuje obrat přibližně 7 milionů korun, navázala úspěšnou spolupráci na výzkumu a vývoji svých produktů s Českou zemědělskou univerzitou a Vysokou školou chemicko-technologickou. V rámci distribuce do pekárenských provozů se společnost VegUp spojila také s obchodní skupinou BNG Group.
„Další společností, kterou se nám podařilo úspěšně spustit, je firma VegSnack, která vyrábí rostlinné snacky, tedy například luštěninové chipsy, které jsou také zdravou alternativou pro mastné chipsy či popcorn,“ dodává druhý jednatel a zakladatel firem David Novák. Luštěniny představují velké množství bílkovin, komplexních sacharidů a vlákniny, jsou proto velice prospěšné pro lidský organismus. Firma VegSnack plánuje v letošním roce 10milionový obrat.
Novinky v oblasti výroby a produktů představila také již několik let zavedená firma Fine Gusto Nature, která vyrábí sušené maso. Na konci minulého roku získala certifikát IFS (International Food Standard), který zajišťuje vysokou kvalitu a bezpečnost potravinářských produktů. Sortiment výrobků společnost rozšířila o sušené hovězí maso biltong, jehož receptura pochází z Jižní Afriky. „Biltong se připravuje z vybraných plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Trochu se podobá jerky tím, že se jedná také o kořeněné sušené maso, ale liší se přísadami, chutí a výrobním procesem,“ upřesnil Pavel Doležal. Další novinkou uvedenou na trh je drcené hovězí a krůtí sušené maso, které má rozmanité použití například v pečivu, slaných musli tyčinkách, instantních polévkách a podobně.
„V minulém roce jsme se zaměřili na vývoj dalších zdravých výrobků, které by doplnily naše portfolio. Výrobu sušeného masa jsme proto rozšířili o další dvě společnosti, které jsou zaměřené spíše na vegetariánský a veganský sortiment,“ řekla Lucie Klokočníková, ředitelka společností Fine Gusto Nature, VegUp a VegSnack.
Firma VegUp vyrábí sušená naklíčená semínka, ze kterých následně mele mouky a vločky nebo je ochutí a prodává k přímé spotřebě jako zdravou alternativu chipsů. „Při klíčení semínka získávají mnoho zdravotních benefitů. Celý proces klíčení totiž přemění složité struktury zásobních látek na jednodušší a pro člověka stravitelnější a zvýší využitelnost všech živin,“ upřesnil Pavel Doležal, jeden ze zakladatelů a jednatelů společností. Naklíčená semínka mají široké využití v kuchyni, lze je přidávat nejen do kaší a jogurtů, ale také do těstovin a zapékaných jídel. Díky tomu se významně zvýší nutriční hodnota pokrmů. Mouka z naklíčených semínek může zase vylepšit složení sladkého i slaného pečiva, aniž by negativně ovlivnila jeho chuť. Výhodou sušeného výrobku oproti doma vyklíčeným semínkům je univerzálnost použití, i to, že je vždy k dispozici v potřebném množství.
Společnost, která v letošním roce plánuje obrat přibližně 7 milionů korun, navázala úspěšnou spolupráci na výzkumu a vývoji svých produktů s Českou zemědělskou univerzitou a Vysokou školou chemicko-technologickou. V rámci distribuce do pekárenských provozů se společnost VegUp spojila také s obchodní skupinou BNG Group.
„Další společností, kterou se nám podařilo úspěšně spustit, je firma VegSnack, která vyrábí rostlinné snacky, tedy například luštěninové chipsy, které jsou také zdravou alternativou pro mastné chipsy či popcorn,“ dodává druhý jednatel a zakladatel firem David Novák. Luštěniny představují velké množství bílkovin, komplexních sacharidů a vlákniny, jsou proto velice prospěšné pro lidský organismus. Firma VegSnack plánuje v letošním roce 10milionový obrat.
Novinky v oblasti výroby a produktů představila také již několik let zavedená firma Fine Gusto Nature, která vyrábí sušené maso. Na konci minulého roku získala certifikát IFS (International Food Standard), který zajišťuje vysokou kvalitu a bezpečnost potravinářských produktů. Sortiment výrobků společnost rozšířila o sušené hovězí maso biltong, jehož receptura pochází z Jižní Afriky. „Biltong se připravuje z vybraných plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Trochu se podobá jerky tím, že se jedná také o kořeněné sušené maso, ale liší se přísadami, chutí a výrobním procesem,“ upřesnil Pavel Doležal. Další novinkou uvedenou na trh je drcené hovězí a krůtí sušené maso, které má rozmanité použití například v pečivu, slaných musli tyčinkách, instantních polévkách a podobně.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.